Om Buustamon

Nu väntar vi bara på ett besök från er

Buustamon är beläget precis vid trädgränsen i Ullådalen, 732 möh, halvvägs upp på Åreskutan och har underbar fjällnatur runt knuten. Det här smultronstället erbjuder full service och ett fantastiskt omhändertagande för er som gillar personlighet och ”hemma hos känsla” långt ifrån vardagens stress. Vintertid har vi inte ens bilväg fram utan vi hämtar er med bandvagn eller skoter.

Vårt hjärta brinner för god mat och smakfulla drycker, till den grad att vi har ett eget destilleri i källaren. Här tillverkar vi vår egen vodka med äkta fjällvatten från vår egen brunn, smaksatt med örter och kryddor från nejden. Detta förvandlas till de allra godaste snapsarna i Sverige. Ingenting lämnas åt slumpen, nu väntar vi bara på ett besök från er.

Historia

Buustamons historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Här vallades kor på medeltiden och här fanns den perfekta rastplatsen.”Buusta” betyder på gammal jämtska vindskydd och ”mo” är en torr plats på myren. Inför WM 1954 flyttades den gamla timrade stugan från 1880 upp på fjället från Rännberg, strax utanför Duved. Buustamon blev snabbt känd som en kaffe och våffelstuga och på övervåningen fanns logi sedan start. Den snabba utveckling som skett i Åre har gjort att Buustamon idag ligger mitt i pisten, precis vid trädgränsen, intill Ullådalen. Det är ett helt fantastiskt naturskönt område, perfekt för vandring eller turskidåkning och med närhet till Åreskutans alpina system.

Idag har Buustamon öppet året runt, maj–november för bokade grupper, konferenser, fjällbröllop samt för uthyrning av stugor på fjället. Bränneriet har full tillverkning och det går att boka ett unikt besök med provning, perfekt i samband med en middag på fjället. Vi skräddarsyr konferensarrangemang och vandringar för grupper runt Åreskutan. Det passar både teambuilding och kreativa möten som hjälper er att ta kloka beslut. Vi finns här för att göra er vistelse oförglömlig, närheten till naturen får ni på köpet.

Välkommen upp på fjället!