Åreskutan Ski in/out

ÖPPET
Vinter alla dagar (v52-17)
Vår förbokade grupper (v18-26)
Sommar tis-sön (v27-32)
Höst fre-sön (v33-41)
           mån-lör (v44) &
            förbokade grupper

 

Buustamons Fjällgård_Åre

Åreskutan Hike in/out

ÖPPET
Vinter alla dagar (v52-17)
Vår förbokade grupper (v18-26)
Sommar tis-sön (v27-32)
Höst fre-sön (v33-41)
           mån-lör (v44) &
            förbokade grupper

 


 

Buustamons Fjällgård_Åre

”Hemma hos känsla”

Buustamons Fjällgård, Åreskutans högst belägna hotell. Mitt ibland pisterna, i genuin och charmig miljö, 732 möh. Köket hämtar inspiration i de jämtländska råvarorna och omnämns ofta som en av Åres bästa restauranger. Vårt hjärta brinner för god mat och smakfulla drycker, till den grad att vi har ett eget destilleri i källaren. Här tillverkar vi vår egen vodka med äkta fjällvatten från vår egen brunn.

Historien sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Här vallades kor på medeltiden och här fanns den perfekta rastplatsen.”Buusta” betyder på gammal jämtska vindskydd och ”mo” är en torr plats på myren. Inför WM 1954 flyttades den gamla timrade stugan från 1880 upp på fjället från Rännberg, strax utanför Duved. Buustamon blev snabbt känd som en kaffe och våffelstuga och på övervåningen fanns logi sedan start. Det är ett helt fantastiskt naturskönt område, perfekt för vandring eller skidåkning med närhet till Åreskutan och 10 min från Åre by.

Sommar & Fjällsemester

Här finns ett riktigt mysigt boende mitt på Åreskutan med hike in/out i vackra Ullådalen! I våra sommarpriser ingår frukost och tillgång till relaxavdelning med bastu & varma utomhusbad varje em. Boka kvällens 2-rättersmeny (förrätt & varmrätt) de kvällar ni önskar, barnmeny finns att välja på plats. Dessertvagn finns tillgänglig varje kväll! 


 

Nyhetsbrev


You are now subscribed