Fjället runt knuten

Ski in/out, genuin fjällmiljö, 732 möh

Buustamons Fjällgård_Åre

Fjället runt knuten

Hike in/out, genuin fjällmiljö, 732 möh

Buustamons Fjällgård på hösten

”Hemma hos känsla”

Buustamons Fjällgård, Åreskutans högst belägna hotell. Mitt ibland pisterna, i genuin och charmig miljö, 732 möh. Köket hämtar inspiration i de jämtländska råvarorna och omnämns ofta som en av Åres bästa restauranger. Vårt hjärta brinner för god mat och smakfulla drycker, till den grad att vi har ett eget destilleri i källaren. Här tillverkar vi vår egen vodka med äkta fjällvatten från vår egen brunn.

Historien sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Här vallades kor på medeltiden och här fanns den perfekta rastplatsen.”Buusta” betyder på gammal jämtska vindskydd och ”mo” är en torr plats på myren. Inför WM 1954 flyttades den gamla timrade stugan från 1880 upp på fjället från Rännberg, strax utanför Duved. Buustamon blev snabbt känd som en kaffe och våffelstuga och på övervåningen fanns logi sedan start. Det är ett helt fantastiskt naturskönt område, perfekt för vandring eller turskidåkning och med närhet till Åreskutans alpina system.

Boka sportlovsmys!

Boende ski in/out, njut av relax med bastu & varma utomhusbad och avsluta sen dagen med en lång middag framför brasan. I våra hotellpriser ingår frukost & 3-rättersmeny/barnmeny varje kväll och ni har tillgång till relaxavdelningen varje em.


 

Nyhetsbrev


You are now subscribed